Perang Dunia ke-100


Hahahahahai hahaha hai hai hai xD bape banyak kali hai tah aku nak hai korang ni. haha again, hai. lol stop it. oooooooookkkkkkkkkkaaaaaaaaaaayyyyyyy. harini bersamaan dengan Selasa, 01 November 2011 telah tercetusnya perang dunia ke-100. peperangan ini berlaku akibat ketidak-kerja-sama-an murid2 6 Amanah. tiba2 semuanya berpecah belah mengikut ego dan kepala lutut sendiri. itu sahaja untuk sinopsis. teruskan membaca.

Sebenarnya harini pertandingan choir. sebelum start tu kitorang plan nak practice dulu. tapi budak laki semua lari padang main bola. WAKLU~ tak ke sakai? kesian Ikhmal, dia ketua pastu dia sorang je yg buat keje. budak laki lain boleh pulak senang2 main bola. mana aku tak bengang. kitorang ajak berlatih pon bukannya nak. macam taik je. lepastu aku pegi lah kat haziq, suruh dia ajak yg lain sekali, dia pon tanak. cara cakap macam mintak kaki aku je time tu. pastu aku marah2 lah dia kat padang tu. then aku masuk kelas dengan muka yg tengah bengang gila.

Tak lama lepastu, budak laki naik. aku marah lagi dorang nak sangat main bola. dah bergaduh lagi dengan haziqqqqqqqqqqqqqq. ei sumpah geram time tu. dia tu haih tak payah lah cakap. pastu kitorang gaduh lagi sekali, kali ni dia tendang meja, aku naik angin aku tengking2 dia. then aku blah lepak kat koridor depan bilik guru ngan iman budak 6C. lega lah sikit hati u_u

Tiba2 sakinah ngan yg lain datang dorang suruh aku cool down 
and pakai vest. pastu dorang kata budak laki dah okay.mula2 nak keluar lah, disqualified lah, apa lah, last2 nak masuk jugak. serupa keling. aku pon ready lah and pergi kelas balik jumpa haziq jap aku MINTAK MAAF. actually aku still bengang ngan dia lagi tapi sebab nak buat persembahan aku mengalah lah dulu. kalau tadke persembahan memang aku sambung lah sampai bila2 babe! kau salah aku pulak mintak maaf -.- 
Time tengah duduk kat dataran glomac tu kitorang pakai lah plaster tampal kat muka. buat X. hahaha bantai injured sangat. pastu Cikgu Nazari sebut nama kelas aku yg first buat persembahan. kitorang pon pergi lah. aaaaaaa position aku sebelah haziq, memang tak ngam ah. dah gaduh tendang meja tengking2 bagai. dia still merajuk lagi, aku dah happy go lucky. buat apa marah lama2. 

Kitorang pon menyanyi lah dengan sekuat yang boleh, haha bukannya jadi sangat pon sebab berlatih mana pernah buat betol2. main2 je semua. takpe lah kali ni kitorang bagi chance kelas lain menang. dah banyak sangat 6A menang. HAHA K. time nyanyi tu puan Wan Anom ngan budak kelas aku yg lain bagi semangat. dorang pon sekali menari. okay lawak gila dorang. hahahaha sakai. 

Time semua kelas dah habis buat persembahan, juri2 bagi markah. keputusannya 1. 6D 2. 6B 3. 6G 4. 6C 5. 6L. congrats to all winners. K, that's all. aku tak tau nak cakap apa lagi dah. bye. eh lagi satu tertinggal sakinah cakap time aku lepak ngan iman tu, haziq menangis dalam kelas. hahaha boo. tulah kau ADA HATI nak gaduh ngan akuuuu. EI GERAM NYAAAAAAAAAAA! kita tengok esok dia dah okay ke belom ngan aku xD